Comments on Hsiangshan Visitor Center / Norihiko Dan | ArchDaily

Hsiangshan Visitor Center / Norihiko Dan | ArchDaily – The Hsiangshan Visitor Center is spectacular in the way it engages and separates with the earth around it. Like a rock face, pushing up out of the ground, the Hsiangshan Visitor Center has a certain inevitability to it, without falling into banality. With long sweeps of concrete, that twist into openings or sweep out to form vistas to the landscape, the building has a unquestionably contemporary form, yet it doesn't fall into the all to typical foreign object perched in the landscape.

The building is like a continuous field of variation that extends the landscape and focuses it into a building. With its green roofs, the blur between landscape and architecture is further intensified.

Overall, the building is a study in extending the ordinary field and though using the formalisms of the singular, it actually critiques the approach that so many today favor, one of explosive expressionism that favors the object over the field.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.